Lees hier de blog van Mensendieck-praktijk de Keyzer in Amstelveen

Contact
 • 05/09/2022
  Wat zijn de voordelen van een hot stone massage?

  Een hot stone massage is een volledige lichaamsmassage met warme stenen van ongeveer 45º C en is de ideale manier om spier- of zenuwpijn te verlichten, de bloedsomloop te stimuleren en om volledig te ontspannen. De van nature gladde stenen die bij een hot stone massage gebruikt worden, zijn gemaakt van vulkanisch basalt of lava en houden warmte goed vast. Een massage met behulp van warme stenen is niet nieuw. Zowel in het Verre Oosten, als bij de Grieken, Romeinen en Inca’s, werd deze massagetechniek al in de oudheid toegepast.
  Een hot stone massage zorgt voor een aangename ontspanning maar is niet voor iedereen geschikt. Bij mensen met onder andere diabetes, epilepsie, een hartaandoening of een hoge bloeddruk, kan een hot stone massage averechts werken. Ook is een dergelijke massage niet aan te raden voor zwangere vrouwen.

  Lees meer
 • 20/04/2022
  Triggerpointtherapie

  Iedereen heeft wel eens van het woord spierknopen gehoord, maar de medische benaming hiervan; triggerpoints, is lang niet bij iedereen bekend. In deze blog wordt uitgelegd wat triggerpoints precies zijn, hoe ze ontstaan en wat de oorzaken en gevolgen van triggerpoints kunnen zijn.

  Lees meer
 • 01/12/2021
  Alle diensten van Mensendieck-praktijk de Keyzer

  Diverse lichamelijke klachten hangen samen met een verkeerde houding en het verkeerd gebruiken van uw spieren. Mensendieck-praktijk de Keyzer in Amstelveen biedt verschillende behandelingen aan om uw klachten te verlichten en te helpen voorkomen als deze samenhangen met uw houding, het gebruik van uw spieren en beweging in het algemeen. Zo kunt u bij ons uiteraard terecht voor traditionele mensendiecktherapie, maar bieden wij ook hot-stone-massages, triggerpoint-therapie en zwangerschapsbegeleiding aan. Hier leest u meer over deze diensten.

  Lees meer
 • 27/07/2021
  Mimetherapie bij aangezichtsverlamming

  Als u aangezichtsverlamming (facialisparese) heeft, kunnen therapeutische oefeningen u helpen de spieren in uw gezicht weer beter te leren bewegen. Door de symmetrie van uw gezicht te verbeteren, wordt het makkelijker om te praten, eten en drinken, en om verschillende emoties uit te drukken. Met behulp van mimetherapie (ook wel 'revalidatie van de mimiek' genoemd) helpt uw fysiotherapeut van Amstelveen Mensendieck u de controle over uw gezicht weer (deels) terug te krijgen. Hier leest u meer over wat u tijdens en na de behandelingen kunt verwachten.

  Lees meer
 • 13/04/2021
  Fysiotherapie bij kaakgewrichtsklachten

  Heeft u pijn in uw kaak bij het kauwen, kunt u uw mond niet goed openen of maakt uw kaakgewricht krakende geluiden? Dit zijn voorbeelden van kaakgewrichtsklachten (ook wel temporomandibulaire dysfunctie (TMD) genoemd). Deze klachten kunnen een negatieve invloed hebben op bijvoorbeeld uw eetplezier en de kwaliteit van uw slaap, wat uw algemene welzijn flink ten nadele kan zijn. Gelukkig zijn de meeste kaakgewrichtsklachten goed te verhelpen met een aantal kleine aanpassingen en de begeleiding van uw fysiotherapeut van Amstelveen Mensendieck. Hier leest u meer over kaakgewrichtsklachten, een aantal mogelijke oorzaken en manieren om uw klachten te verminderen.

  Lees meer
 • 07/12/2020
  Therapie voor chronische klachten

  Als uw lichamelijke klachten langer dan drie maanden aanhouden zonder dat daar een duidelijke medische oorzaak voor is, wordt er gesproken van chronische klachten. Chronische (pijn)klachten kunnen een grote negatieve invloed hebben op uw leven en vragen om een multidisciplinaire aanpak. Hierbij wordt aandacht geschonken aan biologische, psychologische en sociale factoren. Gelukkig kan Mensendieck-therapie uitkomst bieden. Lees hier meer over therapie voor chronische klachten bij Amstelveen Mensendieck.

  Lees meer