Zwangerschapsbegeleiding in Amstelveen

Contact

Bij Mensendieck-praktijk de Keyzer in Amstelveen bieden we gespecialiseerde zwangerschapsbegeleiding aan. Veel klachten die gepaard gaan met de zwangerschap hebben te maken met uw spieren en de mobiliteit op plekken zoals uw bekken en onderrug. De gespecialiseerde therapeuten van Mensendieck-praktijk de Keyzer begeleiden u tijdens uw zwangerschap en kunnen u helpen allerlei klachten te voorkomen en verlichten door uw houding, bewegingen en spiergebruik te oefenen. Neem vandaag nog contact op voor een oriënterend gesprek.

Neem contact op

Meer over onze zwangerschapsbegeleiding

Tijdens zwangerschapsbegeleiding houdt de mensendiecktherapeute zich bezig met de spieren van de buik, het bekken, de bovenbenen en de onderrug. Deze spieren spelen een grote rol bij de houding en beweging van het bekken en helpen de onderrug te stabiliseren. Daarnaast hebben deze spieren een belangrijke taak bij plassen en vrijen. Het spreekt dus voor zich dat tijdens de zwangerschap, wanneer deze gebieden met name worden belast, het belangrijk is goed te letten op uw houding en beweging. Met behulp van therapeutische zwangerschapsbegeleiding van Mensendieck-praktijk de Keyzer in Amstelveen voorkomt u veel klachten en krijgt u snel verlichting als er zich toch klachten voordoen.

Het bekken, de gewrichtsbanden en de bekkenbodem beïnvloeden elkaar over en weer. Door verkeerd gebruik van de spieren of door overbelasting kunnen klachten ontstaan. Een stoornis van de bekkenbodem kan bijvoorbeeld leiden tot urineklachten.

Zwangerschapsbegeleiding zonder verwijzing

De zwangerschapsbegeleiding is zonder verwijzing toegankelijk. Mensen worden ook vaak doorgestuurd door huisartsen, medisch specialisten (met name de gynaecoloog of uroloog), verloskundige, incontinentieverpleegkundige of het consultatiebureau.

Bij Mensendieck-praktijk de Keyzer geven we advies over de houding en verschaffen we ondersteunende hulpmiddelen zoals een bekkenband.