Wat zijn de voordelen van een hot stone massage?

Een hot stone massage is een volledige lichaamsmassage met warme stenen van ongeveer 45º C en is de ideale manier om spier- of zenuwpijn te verlichten, de bloedsomloop te stimuleren en om volledig te ontspannen. De van nature gladde stenen die bij een hot stone massage gebruikt worden, zijn gemaakt van vulkanisch basalt of lava en houden warmte goed vast. Een massage met behulp van warme stenen is niet nieuw. Zowel in het Verre Oosten, als bij de Grieken, Romeinen en Inca’s, werd deze massagetechniek al in de oudheid toegepast.
Een hot stone massage zorgt voor een aangename ontspanning maar is niet voor iedereen geschikt. Bij mensen met onder andere diabetes, epilepsie, een hartaandoening of een hoge bloeddruk, kan een hot stone massage averechts werken. Ook is een dergelijke massage niet aan te raden voor zwangere vrouwen.

De voordelen van een hot stone massage
Tijdens een hot stone massage worden een aantal van de in warm water verwarmde stenen op diverse plekken op het lichaam gelegd. Meestal is dit op de rug en op de voeten/voetzolen. De stenen veroorzaken een aangename druk, die vergelijkbaar is met het rekken van de spieren. Het lichaam wordt vervolgens ingesmeerd met olie, waarna met de overige stenen gemasseerd wordt.

De massage zorgt voor:

Vermindering van spanning en stress
Door het ontspannen van de spieren neemt het stressniveau in het lichaam af. Hierdoor verbetert meteen ook het slagvolume van het hart.

Vermindering van spierpijn en zenuwpijn
Door de massage, de druk en de warmte wordt de bloedtoevoer naar de spieren gestimuleerd. Hierdoor verminderen spier- en zenuwpijn minder en wordt bewegen gemakkelijker.

Bevordering van slaap
Omdat hot stone massages zorgen voor een optimale ontspanning, zal dit leiden tot een betere slaap en tot uitgerust wakker worden. Dit bevordert dan weer het algemene welbevinden.

Vermindering van menstruatieklachten
Door de dieptewerking van de hete stenen ontspant de baarmoeder als spier zich en zal de bloedtoevoer toenemen waardoor menstruatieklachten afnemen.

Neem voor meer informatie over hot stone massage contact op met Amstelveen Mensendieck.

0
Feed